![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Roditelj Portal Web Sajt | Forumi | Kalendari | Statistika | Lista korisnika | Jezik |
| Prijavljeni ste kao gost. ( prijava | registracija ) |
|
Прилагођена претрага
|
Spisak stvari potrebnih za bebuPređi na stranu: < ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > Nalazite se na strani 9 [25 poruka po stani] | Pregled prethodne teme :: Pregled sledece teme |
| DECA -> Bebi Oprema i Igračke | Format poruke |
| vele |
| ||
Elitni Član Poruka: 975 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | te gazice imas u svakoj apoteci, ali ne moras kupovati pre porodjaja. mom sinu je pupak otpao u porodilistu, 3.dan, tako da ih nismo ni koristili. a za dojke imas jastucice za dojenje, to su kao neki ulosci, ali okrugli i oni upijaju visak mleka, za drugo ne znam. provereno najjeftiniji i dobri su u dm-u, 179din 30kom | ||
| |||
| sanjanbg |
| ||
Član Poruka: 10 | hvala puno..pogledacu u DM, blizu mi je ta radnja | ||
| |||
| milaJM |
| ||
Član Veteran Poruka: 225 ![]() ![]() ![]() Lokacija: Novi Sad | jel zna neko gde ima DM u zemunu? | ||
| |||
| saveta |
| ||
Elitni Član Poruka: 827 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | Ne mogu da se umesam u pricu o jasticicima. Jonson & Jonson jesu skuplji ali su odlicni kao i Avent i Canpool babies, ali nikako ne kupujte Wee jesu medju najjeftinijoma ali su im ivice jako gube i znaju da iziritiraju neznu kozu na grudima. | ||
| |||
| vele |
| ||
Elitni Član Poruka: 975 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | to vec verovatno zavisi od zene do zene, meni su se od J&J napravile ranice-jako je upijao tj. zalepio bi mi se za bradavicu kao flaster i bila je muka ziva skinuti ga najbolje svako da proba i pronadje sta mu odgovara Promenjeno od vele 19/3/2009 10:39 | ||
| |||
| saveta |
| ||
Elitni Član Poruka: 827 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | Ja nisam imala problemama ni sa Wee kad su u pitanju bradavice. Upijali su jednako dobro kao i svi drugi, ali ona njihova ivica (obod koji nije vatiran) u vise navrata mi je ogulio i izgrebao kozu na grudima. Ali koje god da sam uloske koristila uvek sam predhodno mazala bradavice Bioclin lanolin kremom. | ||
| |||
| sanjanbg |
| ||
Član Poruka: 10 | devojke koja kozmetika za novorodjene bebice je najbolja, mislim na sampone, kupke? Nivea, Bekutan, Bübchen, Mustela? je l sapun za bebe, onaj deciji od Merime krusevac? i videla sam da u chiccu imaju da se kupe jastuci protiv gusenja? je l se to kupuje za novorodjencad ili ne treba? Promenjeno od sanjanbg 24/3/2009 11:03 | ||
| |||
| saveta |
| ||
Elitni Član Poruka: 827 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | Sanjanbg to je sve individualno. Ja sam koristila Merima Krusevac sapun na samom pocetku jedno kratko vreme dok je mama kupala Elenu, ali cim sam ja pocela da jekupam izbacila sam ga iz upotrebe jer meni od njega izlaze crveni pecati i peruta mi se koza, mada ga vecina mojih prijatelja koristi. Do skoro sam koristila Bekutan sampon i kupku, a onda sam na polon dobila Sebamed kupku ali i dalje korstim Bekutan sampon. Od krema koristim Sebamed protiv ojeda i njihovu zastitnu kremu za lice. Za telo koristim Pavlovicevu mast, ali ne original pavlovicevu nego nekog proizvodjaca iz Makedonije, divno mirise i 3 x je jeftinija od original Pavloviceve. Evo ti link za temu kozmetika za decu, tu ces naci iskustva mama http://forum.roditeljportal.com/forums/thread-view.asp?tid=302&post... | ||
| |||
| sanjanbg |
| ||
Član Poruka: 10 | Saveta hvala puno.. | ||
| |||
| tihanar |
| ||
Iskusan Član Poruka: 95 ![]() ![]() ![]() Lokacija: novi sad | htela sam da pitam kojim praskom za ves treba da se operu bebine stvari,jedna moja drugarica kaze da je ona opra prvi put sve bebine stvari sodom bikarbonom i isprala dva puta u masini jer su ovi praskovi jaki i mogu da iritiraju bebinu kozu.meni je to malo preterano pa sam htela da cujem jos necije misljenje | ||
| |||
| Svetlana81 |
| ||
Član Veteran Poruka: 167 ![]() ![]() ![]() Lokacija: Nov Sad | tihanar , apsolutno nema potrebe za tim. Jedino, ne daj Bože, da ti je dete jako osetljive kože, ali to su stvarno ekstremni slučajevi. Mom Stefanu sam stvari prala običnim praškovima i uvek je sve bilo o.k. | ||
| |||
| Kale79 |
| ||
Elitni Član Poruka: 1117 ![]() ![]() | Tihanar, e soda bekarbona je bas preterivanje. NEma potrebe za tim. Nase prvo pranje je bilo tecnim detedzentom, pola mere, i dva ispranja. Nije puno proslo i iako su nas preplasili da ne treba ovo, ne treba ono, mi smo poceli dodavaiti i chicco omeksivac, doduse malo, ali cisto da ves bude meksi i bebici ne smeta za sada. | ||
| |||
| tihanar |
| ||
Iskusan Član Poruka: 95 ![]() ![]() ![]() Lokacija: novi sad | joj super ma i meni se to ucinilo malo preterano ali reko sta znam...hvala vam | ||
| |||
| vele |
| ||
Elitni Član Poruka: 975 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ja sam uzela neki makedonski za bebe teo, pa sam njega koristila u pocetku. malo praska, bez omeksivaca i duplo ispiranje prvih 6 ned, onda bez duplog ispiranja. | ||
| |||
| malisha75 |
| ||
Expert Poruka: 1582 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Tu i tamo | Kazu da je bolje koristiti tecni deterdzent jer se lakse ispira. Soda bikarbona je cista glupost i unistice ves masinu! Ja sam od pocetka stavljala Chicco omeksivac ali je bebac imao bas izrazen osim po licu od 4.-8. nedelje, pa mi je deciji dermatolog savetovao da izbacim omeksivac, tako da sam ponovo pocela da ga koristim tek nakon 4. meseca. Dermatolozi takodje ne preporucuju da se Pavloviceva krema koristi za celo telo nego samo za pelensku regiju jer sadrzi bornu kiselinu. | ||
| |||
| tratinchica |
| ||
Ekstremni Član Poruka: 499 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | U knjigama o bebama onim starijim pise da se stavlja malo sode bikarbone u prasak kad se peru stvari ali ja se ne secam jesam li je stavljala,nesto mi se ne cini da jesam.Kazu da je ona dobra za kamenac,stavlja se i u vodu kad se otkuvavaju flasice,pa nesto mislim da je dobra i za masinu.A omeksivac nisam duuugo koristila.Kod nas se ispostavilo da je Sergej alergican na sve praskove(ustvari nije na sve,nismo sve ni isprobali,ali tri su bila u opticaju)osim ARIELA.E sad ne hvalim ariel,nego se eto to kod nas tako potrefilo,i trebalo mi je vremena da shvatim otkud mu plikovi po kozi,a posebno sto smo tad vec poceli da uvodimo novu hranu(potrefilo se da smo mu pola godine prali odecu samo tim a onda jednom slucajno ga nije bilo pa kupimo drugi i eto).Promenili smo i kozmetiku(koristili Nivea,verovatno mu nije smetala,ali eto moja paranoja),presli na sebamed kupke,za guzu originalna pavloviceva(probala sam polse razne druge ali meni je ova najbolja a on nikad nije imao pelenski ojed).Nisam ga mazala po telu ni sa cim,e jedino sam ga umivala kamilicom(moj neki trip),i cistila oci fizioloskim jer je dugo bio krmeljav.Pupak koliko se secam samo ona braonkasta tecnost,eto sad sam zaboravila kako se zove,ma da povidon jod,al sam zablokirala!A otpao mu je jos dok je dolazila patronazna.U zadnje vreme ga malo packam sebamed kremom kad ga okupam,a jedno vreme sam koristila i neko obicno ulje cisto zbog masaze. Ja nisam nesto puno koristila uloske za grudi,ali i retko sam bila toliko dugo vani pa da mi bas puno curi.A imala sam mleka taman koliko treba(i vise-na kontroli sa mesec dana je dobio 1,8kg u odnosu na tezinu sa porodjaja).I kupila sam jedan brus za dojenje,ali sam ga mrzila,uzasno me zuljao,pa sam kupila 2-3 sto se otvaraju napred. | ||
| |||
| Blue |
| ||
Expert Poruka: 3084 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | Pozdrav devojke! Interesuje me koliko je tetra pelena potrebno/dovoljno pošto ne planiramo širok povoj već pampers? Hvala! | ||
| |||
| Ivanela |
| ||
Expert Poruka: 2043 ![]() ![]() Lokacija: tamo negde... | Mi smo koristili siroki povoj, pa nam je bilo potrebno vise pakovanja, a bez toga koliko se secam, dve su bile u kuci za podlogu i briskanje, jedna koju smo nosili u kolicima, jedna za preglede kod pedijatra, i eventualno jos po koja da se nadje za prekrivanje ili sta vec zatreba.Znaci ono jedno pakovanje od 10kom mislim da je sasvim dovoljno. | ||
| |||
| Blue |
| ||
Expert Poruka: 3084 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | Hvala! | ||
| |||
| milaJM |
| ||
Član Veteran Poruka: 225 ![]() ![]() ![]() Lokacija: Novi Sad | e ovako, posto su meni mnogo znacili postovi drugih mama, dok sam u trudnoci razmisljala sta mi treba , sta da kupim... evo sad se nadam da cu i ja nekoj buducoj mami pomoci. dterdzent koristimo persil sensitive a omeksivac chicco za bebe. to od prvog dana. anja ima osetljivu kozu ali joj odgovaraju i taj omeksivac i deterdzent, mada druge nismo ni isprobavali. kupka koju imamo je sebamed, kazu da je ta najbolja za osetljivu kozu. koristimo original pavlovicevu mast, i ok nam je. imam jedno 40 tetra pelena, i 10 svedskih, jer koristimo siroki povoj. potreban vam je povidon jod, za pupcic, sterlne gaze u ogromnim kolicinama, ali nama se dugo susio pupak, e sad kome se brzo osusi nece mu trebati. imam jednu svilenu tracicu, kao selotejp , isto za lepljenje gazice na pupak, oktenispt sprej ako se bebici pojavi ojed, poprskate i stvarno nestane, a sa njim smo kasnije i pupak tretirali. a ja za bradavice koristim bioclin lanolin , ima ga svim apotekama, i stvarno mi pomaze, nemam neki specijalni brus za dojilje, vec koristim obicne pamucne. pijem caj za dojilje hipp, i nastavila sam mamavit da pijem. e da, posto imamo grceve, kupila sam, po preporuci patronazne, espumisan kapi, ali joj dajem i caj za bebe protiv grceva. za nosic imamo bebisol rastvor. imam chicco pumpicu za izmuzavanje, i njihovu varalicu sam kupila u trudnoci jos, ali ju je sve zuljala oko usta, pa sam je izbacila i kupila neku aventovu varalicu za osetljivu bebi kozu i super je, uopste joj nije vise onako crveno nazuljano oko usta. ja znam da su neki protiv sterilizacije, ali ja planiram da joj sterilisem flasice, cucle i to, do nekih 40 dana. sta ja znam... imam neke tablete za sterilizaciju, u milupino shop-u u zemunu sam kupila. rukice i nogice su joj bile suve na rodjenju pa smo koristili sebamed kremu za suvu kozu i za par dana se oporavila kozica. ako se jos necega setim, napisacu vam. nadam se da sam nekom pomogla! | ||
| |||
| T3 |
| ||
![]() Expert Poruka: 8757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Zrenjanin | evo i mog spiska mozda je i isti ko svi ostali prethodn o spomenuti i navedeni,ali ajde stavicu ga ovde mozda je nekom nesto omaklo pa i posluzi. krevetac+dusek 2 posteljine sa ogradicom vrteska tj zvecka za krevetac 2-3 peskira za kupanje sa kapuljacom cebence,dekica za pokrivanje komoda za presvlacenje kadica bebi sapun,vlazne maramice,pumpica za nos,pavloviceva krema makazice za nokte sa zaobljenim vrhom,cetka i cesalj 2 flasice staklene za caj i vodu ako beba samo sisa,cucla -kutijica za lazu ili lancic kolica+nosiljka+torba za bebu pelene obicne i svedske ukoliko koristite siroki povoj benkice,zekice,stramplice bodici,carapice,kapice cetka za pranje flasica soda bikarbona,caj od kamilice,fizioloski rastvor,povidon jod,3 postotni hidrogen,flasteri,gaza,vata,tufteri krpice za bljuckanje,portiklice termometar za sobu i vodu nepromociva podloga za krevetac musema plasticni bokal za ispiranje pri kupanju vigantol kapi bebi stapici za usi sa granicnikom ako je zima jaknica,punija kapica,ili skafander adaptirano mleko za svaki slucaj radosnica -prva bebina knjiga caj protiv grceva ako zatreba.........ako se setim jos necega dodacu.... | ||
| |||
| Bubilina |
| ||
Član Veteran Poruka: 154 ![]() ![]() ![]() | ZA BEBU: Krevetac, dusek 60x120cm Posteljina 2 kom. Cebence Kada za kupanje, minimane duzine 60cm sa ravnim dnom Bokal za vodu Kutija za sapun Toplomer za vodu Kolica (najprakticnija koja imaju tri polozaja) Torba za bebu Nosiljka Termometar za sobu Sto za prepovijanje bebe ili daska koja se namontira na krevetac Korpa za bebin ves BEBINA APOTEKA: Povidni jod Alkohol 70% ili hidrogen 3% Vata 50 do 100gr Bebi stapici za usi Sterilna gaza Vigantol kapi Deciji sapun (Merima) Pavloviceva krema Cesalj sa granicnikom Makazice sa zobljenim vrhom Kasicica (plasticna ili metalna) Flasica 120ml Cetka za pranje flasica Varalica (duda) Termos Cajic Bibilibi Espumisan kapi NAJOSNOVNIJE STVARI ZA BEBU POSLE RODJENJA Pamucne pelene 20 do 60 kom. Svedske gace 5 do 10 kom. Benkice, velicine 62 ili 68 od 4 do 6 kom. Vreca za bebu Peskiri za brisanje 2 do 3 kom. Rukavice za bebu Portikle Carapice Kapice U slucaju zime, jaknica,skafander,kapica Moj spisak | ||
| |||
| Milica81 |
| ||
Expert Poruka: 1257 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Podgorica | Interesuje me sta ste kupovale od opreme za drugu bebu?? Sta je to sto prvi put nijeste znale da treba ili vam nije bilo neophodno, a drugi put ste se i za to "otvorile"??? | ||
| |||
| Administrator |
| ||
| Offline Google Oglasi Poruka: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
----- | ||
| |||
| T3 |
| ||
![]() Expert Poruka: 8757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Zrenjanin | ja sam za drugo dete uglavnom imala sve i od garderobice i od stvari tj opreme koja treba. prvo dete mi je imalo dve godine kad se drugo rodilo tako da je jos uvek krevetac ponekad,komodu za presvlacenje i jos neke stvari jos uvek koristilo i ono. nesecam se da sam bas nesto vece i mnogo dokupljivala samo kasnije kisobran kolica jesam jer su ova nasa dotadasnja bila vec dotrajala tj napuko im je mehanizam jer sam ih bila pozajmila kumi a ona ih "sredila",inace da su ostala citava ni njih ne bi morala uzimati. i jos nesto od garderobice jer nije bas sve mogao da nasledi od sestre s obzirom da su bili razlicitog pola,pa ono sto je bilo univerzalno je nosio,a ostatak stvari smo mu dokupljivali. e sad za trece cu morati i morala sam neke stvari da dokupim i obnovim tj skoro vecinu jer je proslo vec cetiri godine od kad mi je drugo dete bilo beba,a i mnoge stvari sam poklonila i dala jer da mi je neko tada govorio da cu imati jos jedno dete rekla bih mu da je lud. krevetc i dusek smo dobili,posto smo nase dali,kolica cu kupiti jer hocu ona sa nosiljkom ,prosla su bila klasicna,a nosiljku smo imali posebno,ali i nju smo dali,a kolica su odsvirala svoje,tako da mora nova. sto se tice kozmetike i te mini opreme da tako kazem sam sve novo uzela makazice,za nokte,pumpicu za nos,flasice,cucle...itd.. garderobicu sam neku dobila neku dokupila pod tim smatram bodice,stramplice,carapice,kapice,pelene..itd.. jedino sto imamo sacuvano su tri cebenceta,dva deblja i jedno tanje,peskiri za kupanje,kadica,komoda za prepovijanje,musemu za krevetac,dve dekice ili ti prekrivaca tj jorganceta ..itd.. sad ovom trecem cu kupiti eto ta kolica sa nosiljkom koja prva dva puta nisam imala,planiram ljuljasku za bebe da mu uzmem,baby gum..i to su neke stvari koje eto moja deca nisu imala a ovo sad oce.. sve ostalo je standardno i sve smo to imali i koristili i prva dva puta samo sto opet kazem podelili smo pa sad moramo sve novo dokupiti inace neke velike razlike medju svom tom opremom nema. | ||
| |||
| vele |
| ||
Elitni Član Poruka: 975 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Milica81 - 21/8/2009 09:52 Interesuje me sta ste kupovale od opreme za drugu bebu?? Sta je to sto prvi put nijeste znale da treba ili vam nije bilo neophodno, a drugi put ste se i za to "otvorile"??? jastuk za dojenje, za dojenje ga jos nisam koristila, ali sam zato u trudnoci diiiivno spavala, a i sad ;) | ||
| |||
| |||
| Pređi na stranu: < ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > Nalazite se na strani 9 [25 poruka po stani] |
| Pretraziti ovaj forum Pošalji E-mail-om link ka ovoj temi |
| (Obrisati sve cookies sa ovog sajta) | |
| Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2010 PD9 Software | |
![]() | |

Spisak stvari potrebnih za bebu