![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Roditelj Portal Web Sajt | Forumi | Kalendari | Statistika | Lista korisnika | Jezik |
| Prijavljeni ste kao gost. ( prijava | registracija ) |
|
Прилагођена претрага
|
Platnene pelenePređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 7 > Nalazite se na strani 6 [25 poruka po stani] | Pregled prethodne teme :: Pregled sledece teme |
| DECA -> Bebi Oprema i Igračke | Format poruke |
| sabandijilla |
| ||
Član Poruka: 26 ![]() | Narucila bumGenius http://www.bumgenius.com/organic.php Za mame koje su se pitale kako da ih nabave u Srbiji, mogu se naruciti na ovom sajtu: http://www.babipur.co.uk/shop/index.html Salju za Srbiju, samo je postarina dosta skupa. | ||
| |||
| sabandijilla |
| ||
Član Poruka: 26 ![]() | @malibuda Da li ste za pelene od bambusa koristili i te zastitne gacice i da li se kupuju posebno ili idu u kompletu sa pelenama? I da li koristite liners (kako se to uopste zove na srpskom?) i gde ih kupujete u Beogradu? | ||
| |||
| malibuda |
| ||
Ekstremni Član Poruka: 496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | preko bambusa takodje ti trebaju zastitne gacice, kupuju se odvojeno i ima ih u vise velicina. Ako kupujes veci paket pelena, 10-15 komada, onda ih dobijes u paketu. Liners ne koristim, a pelene sam nabavljala u Hrvatskoj. | ||
| |||
| jelr |
| ||
Član Poruka: 46 ![]() | Evo mog iskustva o platnenim pelenama.Sto se tice nepromocivih gacica koje idu preko pamucnih pelena, ja sam kupila dve marke i evo mojih utisaka. Popolini nepromocive gacice su mi se pokazale kao jako lose, jer su se puno urezivale mojoj devojcici u nogice i na ledja pa mi je stvarno bilo zao da joj stavljam. Kupila sam onda svedsku marku imsevimse model Fox fibre i stvarno su odlicne i mekane. Sto se tice pelena, kupila sam Popolini model panda, od tri razlicite vrste materijala, bio coton, soft i tencel. One su kao univeryalna velicina, ali smatram da je to daleko od istine, jer su se od tencela bas puno smanjile, moja devojcica ima nesto preko 7kg i male su joj. Ove od bio coton i soft su OK ali ne verujem da ce njih moci da nosi kada bude jos porasla. Kupila sam i dva modela Ultrafit od Poplinija isto kao univerzalna velicina i one su dosta bolje. Inace treba uvek obuci malo veci bodic bebi jer su dosta debele. Uz pelene koristim i papir, isto Popolini koji je jako kvalitetan i stvarno daje ostane nekako suv dok pelena bude bas mokra. Inace pamucne pelene koristimo danju a jednokratne nocu. Sto se tice price o trosenju vode i praska, moram da kazem da pranje pelenane ne utice da ukljucjem cesce masinu. Moje dete isprlja toliko portikli, onda zapovraca odelce, to prodje i na bodic tako da masinu moram svakako cesto da ukljucujem. Mislim da treba izbegavati One size pelene. | ||
| |||
| lovely___love |
| ||
Član Poruka: 46 ![]() | Srecna suncana Nova godina Ja sam platnene pelene narucila od teta shivalica iz bivsih republika koje sam pronasla preko nekih bebecih foruma. Meni su super(ali one s drikerima,cicak mi se ne svidja),sve su OS,kopcali smo ih na najmanje a sad smo vala dosta porasli a velicina je i dalje ok.Poceli smo da ih koristimo posle nekih mesec i po dana kad sam se ja konacno naspavala Sad kako smo poceli da ruckamo poceli i vrlo odraslo da kakimo pa i mene interesuje gde u Bg-u mogu da se kupe lineri ? | ||
| |||
| dialectica |
| ||
Član Veteran Poruka: 195 ![]() ![]() ![]() ![]() | Izvinite sto pitam, ali kako se narucuje online iz Srbije? Volela bih da kupim Bum Genius online, da li treba za to neka kreditna kartica, ili kako to vio radite? Vidim da drugi rade to bez problema, pa da saznam kako | ||
| |||
| sabandijilla |
| ||
Član Poruka: 26 ![]() | Ja koristim visa karticu, samo pratis uputstva na sajtu. | ||
| |||
| malisha75 |
| ||
Expert Poruka: 1582 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Tu i tamo | Vidim da ima dosta mama koje koriste platnene pelene pa bih vas molila za par prakticnih saveta. Naime, ja sam konacno odlucila da pocnem da koristim platnene pelene za sina (sada ima 15 meseci). Koristila bi ih uglavnom danju pa me interesuje koliko komada da kupim. Pretpostavljam da se one peru odvojeno od ostalog bebi vesa. Koliko cesto ukljucujete masinu za njih, koliko se dugo suse? Zivim u malom stanu i to mi je do sada bio glavni izgovor protiv platnenih pelena jer nemam gde da susim ves osim u sobi u kojoj boravimo. | ||
| |||
| dialectica |
| ||
Član Veteran Poruka: 195 ![]() ![]() ![]() ![]() | malisha75 - 22/1/2010 17:29 Vidim da ima dosta mama koje koriste platnene pelene pa bih vas molila za par prakticnih saveta. Naime, ja sam konacno odlucila da pocnem da koristim platnene pelene za sina (sada ima 15 meseci). Koristila bi ih uglavnom danju pa me interesuje koliko komada da kupim. Pretpostavljam da se one peru odvojeno od ostalog bebi vesa. Koliko cesto ukljucujete masinu za njih, koliko se dugo suse? Zivim u malom stanu i to mi je do sada bio glavni izgovor protiv platnenih pelena jer nemam gde da susim ves osim u sobi u kojoj boravimo. Jesi odlucila koji sistem ces da koristis? Mi imamo Pocket Diapers uglavnom, a i nesto od tetra pelene. Pocket diapers imamo 24 komada, perem svaka dva dana. Zavisno od uloske koje koristis, mogu da se suse brzo ili malo sporije. Tetra pelene se suse skoro odmah, pogotovo ako i stavljas na radiatoru | ||
| |||
| malisha75 |
| ||
Expert Poruka: 1582 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Tu i tamo | dialectica - 22/1/2010 19:41 Jesi odlucila koji sistem ces da koristis? Zar postoje "sistemi"??? Očigledno ću morati malo bolje da proučim temu. Ja sam shvatila da samo treba da se odlučim za proizvođača i da u zavisnosti od toga od kog su materijala treba, ili ne treba da kupim još i zaštitne gaćice. U svakom slučaju hvala za informaciju. Znači, ako ću da ih perem svaki drugi dan, treba da kupim bar 24 pelene. | ||
| |||
| lovely___love |
| ||
Član Poruka: 46 ![]() | ta cifra je optimalna za pranje svaki drugi treci cetvrti dan(nocu u jednokratnim,nekad danju kao npr.danas kad je muce zubici pa necu da rizikujem dal joj mokra pelena smeta) Nama su uglavnom sve pelene na ovu foru http://lh5.ggpht.com/_HzmNTXwYGJc/SqGy1O1z6mI/AAAAAAAAEkk/b_f5mQC5f... tako da se brzo i osuse na susilici koja stalno stoji u jednom cosku. Ovaj kroj,bubu bebe OS,mojoj maloj najvise odgovara jer je lepo dubok a ona ima debele butkice pa je najmanje zulja,nije mnogo sputana,kad hoce da se kotrlja ja stavim samo jedan ulozak---tako da i na to treba obratiti paznju kod kupovine.Ja sam na pocetku uzela par razlicitih modela i ovaj joj je najvise odgovarao npr. meni su na cicak uopste ne svidjaju Imam i par kom fitted i mnogo se sporo suse,i mnogo nekako ima materijala medju nozicama ovde je sve lepo sazvakano http://www.pelene.info/index.html gde naci linere kod nas meni jos uvek misterija... | ||
| |||
| jelr |
| ||
Član Poruka: 46 ![]() | Ne znam koliko je isplativo da krenes sada sa platnenim pelenama, ako beba ima 15 meseci, jer je to znacajna finansijska investicija. Za pocetak, mislim da je bolje da kupis npr. 3,4 pelene, razlicite modele i vidis kako ce ti krenuti, i onda da dokupis jos. Sto se tice pranja, ja ih perem sa ostalim bebinim stvarima, nekad na 60, nekad na 90. Ako je na 90 onda ubacim i nase stvari. Proizvodjaci kazu da se mogu prati sa ostalim vesom. Meni je sada ok za susenje, jer ima parno grejanje, ali mislim da ce na prolece i jesen kad nema grejanja a vreme nije toliko toplo biti tesko za susenje (to zavisi i od materijala pelena). Sto se tice linera, ne znam da li ih ima u Srbiji... | ||
| |||
| saskicabg |
| ||
Član Poruka: 13 | Sta su lineri? | ||
| |||
| lovely___love |
| ||
Član Poruka: 46 ![]() | Uvek moze za drugu bebicu evo s jednog foruma : Također, postoje i tzv. lineri (mogli bismo ih nazvati podlošci) koji se stavljaju na vrh pelene tako da se nalaze između dječje kože i pelene. Svrha im je da omogućuju lakše čišćenje nakon obavljene velike nužde te se sadržaj s linera samo istrese u WC. Postoje papirnati lineri za jednokratnu uoptrebu i lineri od flisa koji uz namjenu koju smo opisali omogućuju osjećaj suhoće u peleni jer svu vlagu odvode u pelenu te tako koža djeteta nije u kontaktu s vlagom. mene papirnati interesuju | ||
| |||
| sabandijilla |
| ||
Član Poruka: 26 ![]() | Evo jednog linka za platnenopelenase pocetnike http://www.babykind.co.uk/whatwilIineed.htm Ja sam za sada kupila Bumgenius organic one size all-in-one, i pop-in od bambusa, takodje one size, pa da prenesem utiske. Bumgenius se jako sporo suse, pa su mi bas neprakticne posto nemam susilicu na ves masini. Pop in su sto se toga tice super jer mogu da se rastave na delove za pranje i susenje. Ubuduce kupujem all-in-one samo ako pise da mogu da se rastave za susenje. I jedne i druge se lako stavljaju i skidaju, kao jednokratne. I jedne i druge su one-size tako da su nekako kabaste na maloj bebi, ako neko voli siroko povijanje, eto lakseg nacina nego pakovati pampers, pa tetra, pa svedsku Evo ih bumgenius organic: http://img229.imageshack.us/i/p1060800s.jpg/ A evo i pop-in http://img685.imageshack.us/i/p1060797.jpg/ i evo Pece u novoj pelenici http://img109.imageshack.us/i/p1060799v.jpg/ Sledece isprobavamo sized, pocket pelenice, iz delova, linere E da, pogresila sam, onaj sajt ipak nece da salje pelenice u Srbiju, tako da izgleda da je ipak jedini nacin da se dobiju Bumgenius da vam neko donese iz inostranstva | ||
| |||
| malibuda |
| ||
Ekstremni Član Poruka: 496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | sabandijilla kako narucujes ove pelene? preko interneta, ili ti ih neko donosi? ja sam davno gledala bumgenius i cinilo mi se da su one jedne od kvalitetnijih ali sam mislila da nema sanse da ih narucim iz srbije | ||
| |||
| sabandijilla |
| ||
Član Poruka: 26 ![]() | Donosi mi sestra iz Engleske, a pre toga ih narucim preko interneta (mojom karticom) na njenu adresu. Bumgenius ima garanciju dve nedelje, toilko valjda mogu da se isprobavaju pa da se vrate ako niste zadovoljni, pa izgleda da ih zbog toga ne isporucuju u neke zemlje (tamo gde nemaju svoje radnje). A mi se bas zakacismo za te americke pelenice, posto ih je prva preporucila jedna mama iz Kanade, a tamo ne samo da su dostupne, nego su i dosta jeftinije nego u Evropi. Mislim pa valjda i neko u Evropi zna da naprave kvalitetne platnene pelenice | ||
| |||
| sabandijilla |
| ||
Član Poruka: 26 ![]() | Da ozivim malo temu, a i obecala sam da cu ostaviti utiske kad isprobamo sve vrste Bumgenius pocket su stvarno najbolje, ali nikako ne preporucujem nijhove organic i bambusice jer im treba strasno puno vremena da se osuse. Inace, ako ko zeli moze da svrati do mene na kafu pa da vidi sve vrste pelenica, da iskoristi tudja iskustva, a ne kao ja da kupuje od svake vrste pelena po jednu... | ||
| |||
| shvrchko |
| ||
Ekstremni Član Poruka: 499 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Subotica | E da sad ja malo ozivim ovu temu sa mojim tj. nasim iskustvom, sad vec imamo devet meseci iza sebe pa sam kompetentna da komentarisem! Prvo, moram da kazem da mi nije jasno zasto je sad odjednom nejveci problem da je dete mokro? Pa u tome je i poenta da treba da oseti da je mokar! Ja mog sina presvlacim na max 2h i desilo mi se vec nekoliko puta da uopste nije bio mokar( to sada kako je stariji) a bilo je bogami i da je bio bas bas mokar ali tada je i nervozan tako da mi jasno stavi do znanja da nesto nije u redu, a tako ce bar i shvatiti i povezati kada bude stariji... Mada, naravno, i ja sam bila u dilemi na pocetku zbog toga sve dok nisam procitala da to nije nikakav problem sve dok mu nije hladno. I zaista je tako. A sto se tice bakterija, pa neverovatno je velika razlika izmedju sintetike i pamucne podloge sto znaci da se ni bakterije ne razmnozavaju jednakom brzinom, a jednokratne pelene daju iluziju nekakve sigurnosti za dete koja to u stvari nije. To sto je guza suva nista ne znaci. Mogu da tvrdim jer koristim i jednokratne kada negde idemo, a takodje mi "priskoce" u pomoc kada perem ove pamucne i samo da vam kazem da se PRLJAVE pamucne pelene koje stoje dva dana u plasticnom buretu manje osete od ovih jednokratnih koje provedu sat vremena na detetu! Pa ako vam to nista ne govori, onda ne znam sta jos treba reci? Ja doduse i naravno isperem pelene koje su uprljane izmetom i tako ih odlozim da cekaju na pranje ali i onda da kazem, taj smrad je zanemarljiv. A da ne kazem da mi ne znamo sta je to ojed... Koza mu je super i nije tacno da je prevruce u pamuku, pamuk upija za razliku od sintetike a to zna svako, probajte da obucete na sebe za vreme leta pamucnu ili sinteticku majicu pa cete da vidite razliku i kako cete se VI osecati a isto tako se oseca i vasa beba. Ja pelene perem svaki treci dan i obicno ubacim i nekoliko peskira tako da perem ono sto bih svakako prala, dakle nista extra troskova. Trenutno ih perem na 60 mada sam ih do pre mesec dana iskuvavala, ali zaista nema potrebe za time. I ovako su super oprane. Ja sam prezadovoljna nasim pelenama i kako vidim nosicemo ih do samog kraja jer rastemo zajedno Da, jos jedna stvar koju sam primetila - kada ga kupamo uvece ako je bio citav dan samo u platnenim pelenama, nema nikakvih naslaga na pishi, dok kada ima i jednokratne na sebi to nije slucaj... Inace od jednokratnih smo prvo kupovali pampers, koji se pokazao kao jako los, zatim libero, a sada smo u huggies-u, kada zatreba, da se razumemo! Proslo pakovanje od 72 pelene nam je trajalo 4 meseca... Nadam se da ce ovo sto sam ovde napisala pomoci nekim mamama da se odluce da definitivno koriste pamucne pelene ili bambus ili konoplju ili kakve god, samo da su zdravije za bebu! I da, ja sam sama napravila od tetra pelena uloske koje mu stavljam za vece, jer mu preko dana za sada nisu jos potrebni. Eto. Toliko od mene. Pozdrav! | ||
| |||
| gugili |
| ||
Slučajni prolaznik Poruka: 3 | kada sam u novembru prosle goine u skolici za trudnice saznala za pamucne pelene bila sam odusevljena.naravno moja odluka da ih koristim bila je momentalna.u skolici smo dobili adresu,ja sam ih narucila i kada se bebac rodio pokusala sam odmah da ih koristim ali su mu tada bile prevelike.odlucila sam da probam opet za mesec dana ali su mu i dalje bile velike.inace to je tzv univerzalna velicina.sada ima 4i po meseci i6500g i ja stvarno ne znam da li je problem u tome sto ja ne znam da namestim te pelene ili su one lose napravljene.vec posle pola sata beban mi je skroz mokar jer mu iskuri kod butinica.a ako zategnem da ne bi curelo onda mu se ureze guma na ledjima.sad tek vidim koliko sam bila neinformisana jer ima toliko proizvidjaca i razlicitih modela.jako mi je zao sto ne mogu da i koristm.inace kupila sam ih preko neta od zene iz zrenjanina koja ih sama sije.da li jos neko ima te pelene da mi da neki savet? | ||
| |||
| malibuda |
| ||
Ekstremni Član Poruka: 496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | Gugili najbolje da za instrukcije pitas zenu koja ih sije, obicno ako su u jednoj velicini onda imaju drikere napred za podesavanje dubine. Meni je cerka nosila najmanje do 7 meseca i od tad do godinu ipo 2 koja joj je taman postala knap kad je odlucila da ih batali | ||
| |||
| malibuda |
| ||
Ekstremni Član Poruka: 496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | evo da ozivim malo ovu temu, za mame koje su iz beograda, pojavile su se kod nas platnene pelene od bambusa, mozete ih videti i kupiti u kursulinoj, kod kalenica. Lice na rodine po kroju, mislim da imaju u 2 velicine, mada svakako treba probati nekim bebama neki krojevi odgovaraju, neki ne. Eto, nadam se da ce nekom biti od pomoci, ja sam sa bambus pelenama generalno bila prezadovoljna, mnogo se lakse odrzavaju i duze ostaju mekane | ||
| |||
| kallinas |
| ||
Član Poruka: 30 ![]() | drage mame, ja se jos nisam porodila, a planiram da bebu povijam u pamcune pelene, umesto pampersa (ili bilo kojih drugih jednokratnih). naravno, ako je potrebno kad se ide negde, mogu i one, ali da ne budu glavne, evo procitala sam par postova i vidim da i drugi tako rade. ono sto mi nije najjasnije, mada iskreno nsiam citala celu temu, je za sta sluze te platnene pelenice kao gacice, jer koliko znam, uvije se tetra pa svedska pa one plasitcne gacice, a ove su platnene pa ne drze da ne probije. ili mozda one imaju plasitiku unutra? i drugo, da li ynate gde se mogu kupiti plasticne gacice koje idu preko pamucnih pelena (tetra i svedske) ? videla sma u Aksi ali nemaju najmanje brojeve, pa me zanima da li ima mozda jos negde. | ||
| |||
| Administrator |
| ||
| Offline Google Oglasi Poruka: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
----- | ||
| |||
| malibuda |
| ||
Ekstremni Član Poruka: 496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Beograd | kallinas, platnene pelene koje mame danas uglavnom koriste su iskrojene iz vise slojeva materijala i kopcaju se sa drikerima ili cickom, koriste se umesto svedske i tetra pelena koje ti spominjes. mnogo se lakse odrzavaju, nije ih potrebno peglati, postoje i sa slojem koji ne propusta, mada se one sporije suse. plasticne gacice mozes isto naci u radnji kod kalenica koju sam spomenula, imali su sa drikerima i na navlacenje. nadam se da sam pomogla, imas dosta toga na raznim internet sajtovima pojasnjeno. | ||
| |||
| kallinas |
| ||
Član Poruka: 30 ![]() | hvala! | ||
| |||
| |||
| Pređi na stranu: < 1 2 3 4 5 6 7 > Nalazite se na strani 6 [25 poruka po stani] |
| Pretraziti ovaj forum Pošalji E-mail-om link ka ovoj temi |
| (Obrisati sve cookies sa ovog sajta) | |
| Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2010 PD9 Software | |
![]() | |

Platnene pelene