![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Roditelj Portal Web Sajt | Forumi | Kalendari | Statistika | Lista korisnika | Jezik |
| Prijavljeni ste kao gost. ( prijava | registracija ) |
|
Прилагођена претрага
|
pozitivna iskustva sa lekarima...ima li ih?Pređi na stranu: 1 Nalazite se na strani 1 [25 poruka po stani] | Pregled prethodne teme :: Pregled sledece teme |
| DECA -> Zdravlje Dece | Format poruke |
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | Mozda je malo neprimereno da ja postavljam ovu temu, posto radim u zdravstvu, ali bih volele da neko iznese i neko pozitivno iskustvo...cesto se prica o negativnim stranama i neprijatnim, korumpiranim lekarima...bilo bi posteno da se kaze i neka lepa rec i pozitivno iskustvo...Moj suprug kaze da ima samo pozitivnih iskustava sa lekarima (misli na mene)...mala sala | ||
| |||
| bibilins |
| ||
Iskusan Član Poruka: 83 ![]() ![]() ![]() Lokacija: Novi Sad | Kako da ne! Ja uglavnom imam pozitivna iskustva, negativna su izuzetak. U drzavnim ustanovama imam super iskusta sa lekarkom opste prakse, hirurzima u Kamenici, komplet osobljem iz porodilista u Pancevu, dvema pedijatricama iz Novog Sada. Imam negativno iskustvo sa jednom pedijatrijskom setrom. Privatno imam odlicno iskustvo sa ginekologom, a jako lose sa jednim pedijatrom i izuzetno lose sa privatnim laboratorijama. | ||
| |||
| srecna mama |
| ||
Expert Poruka: 1347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Baka mog supruga je isla kod kardiologa , nazalost ne znam mu ime, da znam, napisala bih odmah.Cini mi samo da je iz Palestine, studirao je ovde i ostao.Elem, nakon izvanredne usluge, baka je ponela bonbonjeru i kafu, nije zeleo da uzme, samo je rekao, ponesite to molim vas u dom za nezbrinutu decu.Divan gest.To je nesto sto me je dirnulo,pozitivna iskustva mogu da jos iznesem po pitanju profesionalnosti moje dr ginekologa,uvek spremna da mi izadje u sustret, saslusa, pomogne mi.Pohvaljujem sestre doma zdravlja Palilula, GINEKOLOGIJU.LJubaznost na nivou, zaista.Hvala Bogu nemam nesto preterano licno iskustva sa lekarima, ali eto nailazila sam na razne, u porodilistu je bilo nadrndanih sestaraa, radi se o porodilistu KBC zVEZDARA, KONKRETNO BABY FRIENDLY.Mogu da pohvalim rad Milice Kostic, ginekolog pomenutog porodilista.Iskustva su mi do sad mala ali razna, od lekara koju su posveceni, preko nadrdanih sestara, preko lekara opste prakse koji nije hteo da mi otvori bolovanje, prehlada je bila u pitanju, uz obrazlozenje, kako mi je djavo kriv sto sam se prehladila, jer radim trudna.Zatim ,pedijatrijaska sestra koja pusi pored inkubatora gde se nalaze bebe sa fiziloskom zuticom, zatim sestre koje u istim klompama idu po dorucak pa posle dodju u sobu kod nase dece....E,sad ja sam nastavila negativna iskustva, ali naravno ima i pozitivnih koje sam navela, ako se stim jos navescu, u svakom slucaju, postoji jedan poslovica da bi lekar bio dobar, mora biti pre svega dobar covek.Sto se tebe Nakice tice, mozda je malo nezhvalano reci, jer te ne poznajem, ali sam stekla neki jak utisak da to jesi,dobar lekar, i dobar covek i na osnovu tvojih postova bih rekla da si zainteresovan, pozrtvovan i savesan lekar.Sve u svemu, postoje ljudi, koji ocekuju mnogo od lekara, kad kazem mnogo mislim na moguce i ne moguce, ocekuju da ih dr slusa ceo dan, da rade ono sto nije u njihovoj nadleznosti, razumem ih po tom pitanju.Rdani dan bi im trajao 24h, zaboga imaju i oni duAli skidam kapu onima koji imaju strpljenja, koji znaju da saslusaju, da pomognu, kojis edrze etike, i onog cega su se kao studenti zavetovali.Stos e recimo naseg pedijtra tice, odnosno ordinirajuceg lekara mog deteta, za nju vazi prica da je itekako nadmena,takve stvari mene recimo nimalo ne interesuje, time se ne meri strucnost, to su njeni stavovi, ali ono sto me itekako interesuje jeste da mi u svakom trenutku da informaciju koju zelim, da mi objasni, pojasni, da uspostavi prvau dijagnozu, da mi dete bude detaljno pregledano , pravi saveti, tako je do sada bilo.Ne ocekujem od lekara nista sem dobar dan i dovidjenja, i naravno adekvatne usluge.Ne ocekujem da slusa moje probleme,da ga smaram onim sto ne treba i da ocekujem da me slusa.To je krajnje nepravedno, kao sto rekoh imaju i oni dusu, sa njhove strane ocekujem profesionalnost, znanje, adekvatnu uslugu kao sto rekoh.Nazalost i lekari grese, i to su greske koje se vide, zato ih toliko osudjujemo, ali ono sto nekima ne oprastam je krajnja ne ljubaznost, bahatost...Niko tamo ne dolazi zato sto voli...<br /> Promenjeno od srecna mama 29/7/2010 21:33 | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | bas mi je drago da ima tako lepih iskustava...Ali, srecna mama, meni se desilo da sam jednoj zeni vratila cokoladu i rekla da bih volela da je odnese svojoj unucici, ona je bila zbunjena i rekla mi da ne brinem, da je sveza!!! Toliko mi je bilo neprijatno, da ne mogu da opisem...i krivo...vratila sam tako i kafu, biranim recima isto, covek se prosto uvredio...licno imam odbojnost kad mi na vrata prvo "udje" kesa, pa pacijent (osim kad je to covek za koga znam da sam mu bas pomogla, pa je to jedan mali gest)...ne znaju da ce potpuno isto biti pregledani, to je sigurno... | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | Tacno je, srecna mama, da lekar MORA da bude prvo dobar covek, jer je to preduslov da bi voleo ljude uopste, a ovo preduslov da zeli da pomogne i da se usredsredi na problem...nije medicina nikakva filozofija, verujte, ponekada je i tu 2 i 2=4, ali kada ne zelite da se potrudite, i mali problem postaje veliki. Ponekad se stidim svojih pojedinih kolega, ozbiljno, pa sam zato i pokrenula ovu temu, da olaksam malo sebi...Hvala, srecna mama, na ovako lepim komplimentima, to mi daje snage da se jos vise borim za svoje pacijente...nadam se da cu takva uvek ostati, ali, vreme ce pokazati... | ||
| |||
| srecna mama |
| ||
Expert Poruka: 1347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Postoje i drugi forumi gde se pojavljuju lekari, i uopste med.osoblje koje daje savete, i uvek sam to smatrala divnim gestom.Lepo je kada je neko spreman da kroz jedno lepo druzenje ,i pruzi pomoc, ako sto ti cinis.Sto s e poklona tice, mogu samo da ti kazem da gledajuci sa aspekta nas pacijenata, davanje poklona je jedan vid zahvalnosti za ono sto na pruzate.U danasnje vreme to mnogo znaci,pogotovo zato sto postoji niz lekara koji vas danas prvo pitaju gde vam je koverat pa onda sta vam je...Neraskidiva je nit koju uspostvaite sa lekarom, poverenje, zlata vredno.Cokolade, i kafu nisam nikad iskreno dozivljavala da bi to nekog moglo uvrediiti.Mada, uvek sam ih i nosila ponda kada upoznam lekara, nisam nikada nosila lekaru na prvom susretu da bi to moglo da se protumaci kao neki preduslov uspesne saradnje...Ne,male sitnice koje eto su prosto znak paznje nosila sam dva tri puta mojoj doktorki ginekologu dok sam bila u drugom stanju jer je cinila za mene i ono sto nije trebala, za 8.mart, izmedju ostalog,za jednostavno jednu dobru saradnju, mali znak zahvalnosti.Sto se tvog slucaja tice, eto mozda i ljudi razmisljalju na taj nacin, mada bi i mene uvredilo kada bi se neko odmah na prvom susretu pojavio s araznoraznim poklonima, shvatila bih to kao neko potkupljivanje. Promenjeno od srecna mama 29/7/2010 22:10 | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | e, bas to, to se desavalo kod prvog-drugog dolaska...ali, to je verovatno tako zato sto me nisu poznavali, a znaju, sto ti kazes, da vecina nesto ocekuje...Valjda ce se t i to nekada promeniti...nadam se. | ||
| |||
| dunja26 |
| ||
Elitni Član Poruka: 741 ![]() ![]() ![]() ![]() | nazalost imam vise neg. iskustava ali nadje se pokoje i pozitivno nakice to sto dobijes neki poklon tj cokoladu ili kafu je lep gest i znaci da te pacijent ceni, jer gledajuci iz svog ugla ne bih nekom lekaru koji mi se ne dopada davala bilo sta, dok evo moram da kazem da prvi put u zivotu planiram pokloniti nesto, i to jednom dobrom zubaru na kojeg sam naisla, ja koja sam od zubara bezala ko od kuge naletela sam na coveka tj zubara koji mi je sa svojim radom i profesionalnoscu ulio sigurnost i razbio moj strah od zubara... a sestra koja sa njim radi je isto divna tako da cu ih pocastiti sa kafom i keksima kada se zavrsi moja saga sa zubima koja se sva sreca blizi kraju hihihi | ||
| |||
| T3 |
| ||
![]() Expert Poruka: 8757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Zrenjanin | ja svoja-nasa pozitivna iskustva sa lekarima mogu samo da podelim sto se tice naseg privatnog... o onima u dz nemam bas neko pozitivno iskustvo niti reci hvale..tamo mi se cini vec godinama obavljaju posaop ofrlje tj zato sto moraju,nemaju neki odnos deca-doktor vec sve rade rutinski... izmedju ostalog zato sam se i kad je lecenje dece u pitanju opredelila za privatnika.. sto se tice njega on je prvo covek pa tek onda lekar iako se deca boje lekara njega ne..on sa njima uspostavi super kontakt,otera im taj strah,prica sa njima,i cim ih vidi sto je meni najvaznije zna sta im je tj da odgovarajucu dijagnozu k i lecenje..dok ovi u dz potezu odma za lekovima tj santibioticima on ne..misljenja je da deca prvbo izuzev bas nekih teskih oboljenja treba prvo da se lece prirodnim putem pomocu biljnih sredstava pa ako to ne pomogne onda leklovi... mi smo antibiotik kad saberem za sve troje zajedno popili mozda dve tri flasice u zivotu.. sve ostale bolesti lecili smo biljnim sirupima,cajevima,vocem...i uvek pobedili viruse... za njega imam samo reci hvale ...i zbog toga i ima nase dugogodisnje eto od kad se nina rodila maltene puinih 7 godina i poverenje... sto se tice lekara za odrasle tj doktora nase bolnice tj strucnjaka za odrasle ,ginekologa i ostalih njih ne zelim dsa komentariserm..svi su mi na isti kalupo nit smrde nit mirisu i pre nego te pregledaju i uopste pogledaju samo cekaju i gledaju jesi li mozda dosao sa nekom kesom u kojoj je vino,kafa,cokolada..takvi mi se gade..nemam nista protiv da se ponekad pocaste ali da pre toga isto i zasluze...a kod nas je malo takvih... | ||
| |||
| oljicica |
| ||
Elitni Član Poruka: 653 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Novi Sad | Nazalos imam dosta iskustva sa dr., naravno tu ima i pozitivnih i negativnih iskustava, svi smo mi ljudi, pa i dr Najpozitivnije iskustvo do sada sam imala sa pedijatrom koji vodi moje dete, to je dr. Slavica Rasajski i sestra Rajna, jednostavno su divne, zene pune strpljenja, uvek sa osmehom na licu (ne znam kako im uspeva), ali ja sa odusevljena, posebno zato sto zene rade u drzavnom domu zdravlja, sto znaci da nije novac u igri. Bili smo inventar 4 meseca tamo, ja preplasena sa hrpom pitanja, glupih i manje glupih, pocela sam da svracam i u prolazu do nji, da pitam ovo ili ono i nikada nisam naletela na ruznu rec. Zadovoljna sam i sa endokrinologijom decije bolnice u Novom Sadu, celo odelenje perfektno, drugo na kojem smo bili smesteni kriminal u odnosu na endokrinu, a ista bolnica. Sto se tice poklona, odnela bih samo dr sa kojim sam zadovoljna i to iskljucivo kao znak paznje i zahvalnosti. | ||
| |||
| oljicica |
| ||
Elitni Član Poruka: 653 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Novi Sad | Nakice, samo da te pohvalim za otvaranje ovakve teme, mislim da pozitivna iskustva sa dr. treba izneti na ovakvom forumu i izneti i njihova imena, jer neki dr. zaista to zasluzuju | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | Bas tako, Oljice...zalosno je da dobri lekari ostanu u senci ovih drugih...Bas je lepo sto si navela imena!Hvala. | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | P.S. Oljice, kazes da si postavljala pedijatru i neka glupa pitanja, a ja se slazem sa izrekom da ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori | ||
| |||
| pulinka |
| ||
Član Veteran Poruka: 189 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Bačka | Imam pozitivna iskustva sa praktično svim svojim očnim lekarima, njih 7-8 (kratkovida sam od detinjstva), naročito sa doktorom iz studentskog DZ i našom bivšom seoskom dr.-nažalost, umrla je prerano ove zime, a bila je zlatna žena Imam i pozitivna iskustva sa svim privatnim laboratorijama, jednim privatnim ginekologom i jednom fantastičnom dr koja radi UZ preglede dojke. Divna žena je i naša dr opšte prakse u seoskom DZ, ljubazna i profesionalna. Takođe sa čak jednom med. sestrom iz Betanije i sa mojom divnom patronažnom, koja tu patronažu potpuno volontira, jer je naš DZ ne plaća za to, a od mene je za svojih nedelju dana dolazaka prihvatila samo bombonjeru i cveće-ja sam apsolutno protiv davanja bilo kakvih poklona lekarima, i nikad to ne radim jer ne podmićujem ni druge profesije koje imaju svoje plate, a ako je reč o zahvalnosti-nikakav poklon ne može se meriti sa vraćenim zdravljem, a zahvalnost se može odlično izraziti i rečima. Moja patronažna je izuzetak što se poklona tiče jer nju niko nije plaćao. Kao vrhunac ljubaznosti, ona je zvala telefonom da čestita detetu prvi rođendan-šta dalje reći! A vrhunac u lekarskoj profesiji za mene je jedna dr iz Novosadskog Pasterovog zavoda. Ona je jedini lekar koga sam upoznala koji pacijentu pristupa kao celovitoj osobi, i koji leči pacijenta, a ne bolest. Ona je uzimala u obzir sve moguće sitnice vezane za sve aspekte pacijentovog života, i razgovor sa njom traje bar pola sata, često duže. Pri tom je ona bila toliko optimistična i vedra, sa neverovatnim smislom za humor, a opet potpuno realna i objektivna, toliko savesna i prijatna, da čovek iz njene ordinacije izađe osećajući se već napola izlečen. Naravno, mora se uzeti u obzir da je ona to sebi i mogla da dopusti jer je njeno područje rada dosta specifično i nema puno pacijenata dnevno-ona se bavila isključivo lečenjem Herpes virusa, koji ume da komplikuje život nekim ljudima, i bila je svetski poznata u tome. Nažalost budućih pacijenata, otišla je u penziju. Naravno, verujem da sam zaboravila i izostavila mnogo ljubaznih med. sestara, verovatno još ponekog doktora, ako se setim dopuniću. Eh, da-namerno nisam navela imena, i mislim da ne treba, detalje mogu poslati na pp, ako nekog zanimaju. Svi koje sam spomenula su već odavno izrazito traženi i cenjeni kod pacijenata, i nema nikakve potrebe da ih ja reklamiram-njihov rad je najbolje to sam učinio Promenjeno od pulinka 5/8/2010 01:55 | ||
| |||
| olga75 |
| ||
Expert Poruka: 2081 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: subotica | Pulinka to je moja svekrva prim dr J.D | ||
| |||
| pulinka |
| ||
Član Veteran Poruka: 189 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Bačka | Stvarno, Olga | ||
| |||
| olga75 |
| ||
Expert Poruka: 2081 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: subotica | To sam napisala samo da se pohvalim | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | Pulinka, zasto ne navesti imena dobrih lekara? Kada je neko los lekar, prica se, a i treba, da ljudi znaju....a zasto ne pohvaliti lekare koji, ja bar mislim, to zasluzuju?! Bas sam i zbog toga otvorila ovu temu...ako se slazete, naravno. | ||
| |||
| pulinka |
| ||
Član Veteran Poruka: 189 ![]() ![]() ![]() ![]() Lokacija: Bačka | Olga, drago mi je zbog tebe Nakice, iz više razloga-pre svega, ja cenim svoju privatnost i trudim se da poštujem tuđu. Ne volim po forumima da pominjem treća lica po imenu i prezimenu, makar i u hvali-možda se tim ljudima ovakav oblik publiciteta ne bi dopao. (Jedina doktorka koju sam ovde i bilo gde po internetu navela imenom i prezimenom je doktorka iz Betanije, koju bih rado tužila ali ne mogu, pomenula sam je u afektu i ljutini ali ne kajem se. ) Zatim, šta tebi ili nekoj drugoj forumašici znači ime moje seoske lekarke Treće, bojim se da će tema ličiti na one o porodilištima, gde pet žena hvale a pet kude jednog istog lekara-meni je to bezveze. Četvrto, nekim osobama čak i ne znam imena, uz najbolju volju-ta sestra u Betaniji koju u tri ujutro nije mrzelo da meni sluđenoj namešta po prvi put bebu na moje ravne bradavice i uči nas dojenju je ostala za mene bezimena i strašno mi je žao što baš njoj ne znam ime, a nekim drugim nesavesnim znam. A i nisam očigledno shvatila da je svrha teme da se lekari ili ustanove baš poimence nabrajaju, mislila sam da je više stvar u tome da se nabroje pozitivna iskustva. Ako nekog zanima na koje sam lekare konkretno mislila, svi su iz NS i okoline, može uvek da me pita na pp... | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | U pravu si...uvek postoji mogucnost koriscenja pp-a | ||
| |||
| Leptir |
| ||
Expert Poruka: 1520 ![]() ![]() Lokacija: Novi Sad | Slabo i idem kod dr. sem kod ginekologa i zubara tako da tesko mogu nesto da napisem Najvaznije mi je da sam zadovoljna sa pedijatrom,za ostalo cu lako | ||
| |||
| Administrator |
| ||
| Offline Google Oglasi Poruka: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
----- | ||
| |||
| nakica |
| ||
Elitni Član Poruka: 804 ![]() ![]() ![]() ![]() | Hehe, drago mi je, Leptir, da nemas iskustva sa lekarima i zelim ti da tako i ostane | ||
| |||
| |||
| Pređi na stranu: 1 Nalazite se na strani 1 [25 poruka po stani] |
| Pretraziti ovaj forum Pošalji E-mail-om link ka ovoj temi |
| (Obrisati sve cookies sa ovog sajta) | |
| Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2010 PD9 Software | |
![]() | |

pozitivna iskustva sa lekarima...ima li ih?