Ja sam oduvek imala problem sa pucanjem kapilara i sa venama (imam i naslednu predispoziciju za to), tako da sam se mnogo plasila da mi u trudnoci ne bude neka katastrofa sa venama. Na srecu nije bilo strasno, mada su mi u 8. i 9. mesecu mnogo oticale noge, bile su kao krofne, pogotovo clanci na nogama. Ali sada je sve ok, to se odmah posle porodjaja povuce tako da ne treba preterano da brines. Samo dosta odmaraj noge, kad god sedis podigni noge, i izbegavaj dugo stajanje.
Ja sam pre trudnoce konsultovala lekara u vezi ovoga i on mi je preporucio Essaven gel kao najbolji. Probala sam maltene sve moguce gelove za vene koji postoje na nasem trzistu i ovaj je stvarno najbolji, bar meni.
Ali kad sam ranije imala najvise problema sa venama najvise mi je pomogao lek "Phlebodia". Taj lek je fenomenalan, na zalost morala sam da prestanem da ga pijem u trudnoci (nije dokazano da utice na plod ali iz predostroznosti lekari ipak savetuju da se prestane).
Miss Gak, znaci tvoja mama koristi kremu od nevena? Kakva je to krema, mislim da li se kupuje kao jedna od onih "pravljenih" krema (misli one sto prave u samoj apoteci) ili postoji neka "fabricki" pravljena? Ako postoji kako se zove/koji je proizvodjac? Bas bih probala ako kazes da njoj to mnogo pomaze.