Ja svaki put imam vaginalni pregled. Do 30.nedelje sam isla na 4 nedelje a od 30.ned idem svake 2 nedelje na pregled i uvek mi radi vaginalni pregled. Secam se da sam ga u prvoj trudnoci pitala sta tako moze da oseti, rekao mi je stanje grlica (da li je zatvoren i cvrstinu) i onda ispipa stomak od gore da vidi dokle je materica stigla s rastom.
Mene ti pregledi ne bole...bolelo me je samo uzimanje brisa na pocetku trudnoce (vise je neprijatno nego sto boli)...
I ja sam cula da pred kraj trudnoce neke trudnice jakooo bole pregledi i da prokrvare posle pregleda i bas sam brinula zbog toga, ali Hvala Bogu ni u poslednjoj nedelji me pregled nije boleo...ali opet sam imala neprijatan osecaj kad mi je radio amnioskopiju (tj kad je gledao lampicom plodovu vodu-bila sam otvorena 1 prst).
E i kad me je pregledala neka mlada doktorka dan pre porodjaja bilo mi je malo bolno ali zato sto sam imala utisak da nema dovoljno dugacke prste da napipa grlic i onda je gurala i gurala...i videla sam da vadi krvavu rukavicu.
Za sada me pregledi u ovoj trudnoci ne bole.