Nivo: Expert
Grupe: Članovi, Private, Članovi Član od:: 30.6.2006(UTC) Poruka: 9,699 Bodovi: 1,203  Primljene zahvalnice: 6 u 6 poruka
|
Citat:sandrra - 29/12/2010 10:29 Citat:Iva&Lule - 20/12/2010 19:53 Citat:Nikita - 19/9/2008 21:57 Evo mene sa iskustvom za kasalj guscija mast. Guscija mast ili loj se topi i istpoljenu masu staviti u nekoj kutijici, teglici i na hladnije mesto da se stegne. Koriscenje kod opstruktivnog kaslja; namazati na pluca tanak sloj i gazom pokriti taj deo a zatim normalno dete obuci, posle nekog vremena desava se da dete pocinje sve jace i jace da kaslje dok ne izbaci sav taj sljam (ja sam se prvi put prepala od silnog kasljanja), mojoj deci je jako puno puta pomogla da nazovem ova cudotvorna kremica. Moram da napisem da sam ovo probala i da pomaze! Meni dete zadnja dva meseca bolesno.Jedva sastavimo nedelju dana da je ok i opet prehlade,varicele,temperature,slinavljenje,kasaljanje koje je na kraju bas postalo jako.Razni sirupi,luk i med,crna rotkva i med,serbet sa mlekom i nista ne pomaze.Ublazi malo,ali opet se vrati.Na rubu nerava,pricam sa mamom i kukam,i ona mi kaze da nabavim gusciju mast.Mislim se aman zeno gde to da nadjem,da idem 60-70km do neke farme i da li ima! U subotu u marketu slucajno ugledam teglu i na noj pise GUSCiJA MAST i naravno odmah kupim. Namazem mu na grudi deblji sloj,a preko stavim papir koji sam predhodno izbockala i potkosulju preko! Kao sto je Niki napisala posle pola sata pocne bas da kaslje nekih 10 min,ali zato nocu se ne cuje.Stavila sam mu vec dva puta i veceras,danas uopste se nije zakasljao preko dana! Muz trazio da i njemu namazem juce,takodje je dobro spavao celu noc.Veceras cim je dosao s posla kaze ajde izbockaj jos jedan papir i namazi mi :) Pozdrav, neznam koja ti je lokacija, ali gde ima market gde mozes kupiti gusciju mast, danima se raspitujem ko zna nekoga ko ima guske, bez uspeha :( hvala unapred Sandra,zivim u Francuskoj. Njami,ja sam mom sinu mazala 6 puta,tri puta je drzao po celu noc,i dete mi ne kaslje vise,znaci, ne verujem koliko mu je pomoglo kao i mom muzu,odkad sam im mazala oboje su sad ok!Ja ne stavljam novinu,nego obican beli papir.Imam jos pola tegle u frizideru,ali prijatelj moga muza mi je obecao da ce mi doneti sa farme,poznaje neke ljude koji imaju guske!Mada ovu gusciju mast sto sam kupila pise prirodna skroz:) Dete mi nikada nije kasljalo niti bio bolestan tako cesto dok nije krenuo u vrtic,lekovi i sirupi na sve strane,ludela sam vise,bila iscrpljena i ja i on,sad je kao nov!
|