Drage devojke,evo i ja virnula malo i na ovu temu.Ja sam se prvi put porodila u Pozarevcu,naravno bez epidurala posto ga je nemoguce dobiti jer im je osoblje jako strucno.Prezivela sam,ali mi je ostala trauma jer je bilo malo komplikovano,a osoblje potpuno nezainteresovano da pomogne,cak stavise bili su jako neprijatni.Drugi put Visegradska,ja se spremila iako je porodjaj krenuo iznenada u 36. nedelji,cim sam stigla u bolnicu terala muza da mi uplati epidural,da bih u porodiliste usla sa uplatnicom i bila opustena sto posto.U 11 i 30 sam legla na sto,do 16 sam cekala anesteziologa iako sam bila i pre dovoljno otvorena.Kada se gospodja pojavila,ja sam vec bila ocajna od bolova,jer sam cekala da zavrsi sa nekom tatinom cerkom koja je donela i kameru i aparat da je snimaju babice i jedina dobila telefon dok je jos bila u boksu posle porodjaja.Znaci kad je sve to zavrsila i dosla kod mene,otkrila je da nemam jos neku analizu koja joj je neophodna i rekla sestri da mi izvadi krv,tad je vec bilo 16 i 30 ,a ja vec u agoniji i pitam se sta mi je sve to trebalo.U 17 i 20 analize stizu,meni krecu naponi,dr me pregleda i kaze da zovu hitno babicu jer je beba krenula i nema vremena za epidural,dr me hrabri kako ja to mogu jer mi je druga beba a i manja je beba.Babica dobra,mlada i strpljivo mi objasnjava kako treba da se napnem i ja je slepo slusam jer sam prestravljena da mi se neponovi prica sa proslog porodjaja.Iz dva napona se rodio Lale u 17 i 30.Ja presrecna,nisam secena,bebac ko sa reklame,bez otoka,lep i ruzicast,a ja PRESRECNA jer sam prosla ekstra, iako nisam dobila epidural, a nisam imala vezu.Znaci nista vam negarantuje da cete dobiti epidural,jer je porodjaj potpuno nepredvidiv,moze sve tako brzo da se odvija da nema vremena.Sve u svemu,nije toliko strasno jer da jeste svi bi bili jedinci