Amra, moj mali je imao muke sa disanjem ja mislim od rodjenja bukvalno. Uvek je drzao ostvorena usta (i kada je budan i kada spava), da sam se ja vec bila zabrinula da nema nekih problema sa vilicom. Kako je rastao sve je glasnije disao, da bi to u jednom trenutku preraslo u hrkanje. Nos mu je cest bio zapusen (ne kao da mu curi nesto mnogo, nego jednostavno zapusen). Ispostavilo se da ima dosta uvecan treci krajnik i da je to sve zbog toga (izmedju ostalog je i od kad smo krenuli sa kasicama bas slabo jeo, mada je uvek super sisao). Operisali smo ga sa 18 meseci (sada ima 20). Kada sam par meseci pre toga pitala pedijatra da li on mozda ima uvecani treci krajnik ona nam je rekla pfff svi oni manje vise imaju (sto i nije bas tako). Dosta lekara nije za to da se pre 3 godine vade krajnici, i ako treci krajnik moze da se vadi od 6 meseca, pa zato i kuliraju. Nama je on bas pravio probleme. Desavalo se dok je jos bio beba (tako kao tvoja devojcica ili malo stariji) da spava i onda se nekako trgne i kao u bunilu pocne da place i mlatara rukama, skroz nekako cudno. To me je bas brinulo, znam da sam opisivala da mi u tim trenutcima deluje kao da ga neko drzi pod vodom, a on mlatara rukama i pokusava da izroni. Skroz jezivo. Pitala sam 2 lekara za to nisu imali pojma, valjali mi neke price sa fazama sna itd. A onda kada smo dosli do orl-a pitaju nas da li smo nekada primetili da se desi da ostane bez daha, tj. da prestane da dise, recimo dok spava. I ja skapiram da je ustvari to bilo to. Mozda da trazis uput za orl cisto da proveris, da bi bila mirnija. Ima dosta dece kojima je uvecan treci krajnik, ali nemaju toliko problema sa tim koliko smo mi imali. Neki ga nikada ne operisu, mnogi cekaju da dete napuni 3+ godine, mi smo se eto (iako su nas mnogi iz naseg okruzenja odgovarali) nakon konsultacije sa tri lekara u drzavnoj sluzbi i jednim privatnikom odlucili da mu sad stanemo na put :)