Obaveštenja

Icon
Error

: marymary - 7. avgust 2012 22:05:50(UTC)
I sta je bilo posle 5 meseci od usvajanja te izmene zakona? I dalje nista. Vise niko to i ne pominje, pa prosli su izbori...

: anita75love - 8. april 2012 21:02:36(UTC)
I meni sada nije jasno.......jel je to zamišljeno da funkcioniše ovako:
ja ću da uzmem fiskalni račun na kome pored hrane i pelena ima još i mesa, kupusa, toalet papira.....itd i tako bliže.......onda ću da šipčim sa tim računom negde sat i po u jednom pravcu, i promenim 2-3 autobusa (potrošim za kartu od 240-360 din!!!!!!) onda čekam u nekom redu 3-4 sata, na mrazu, kiši ili na +40!!!!! zavisno od godišnjeg doba (a za to vreme će valjda deca sama da se čuvaju ili ću da molim rodbinu da priskače upomoć ili platim bebi siterku još 1500-2000 din!!!!!!) i onda će neki nadrndani službenik da mi krajnje entuzijazmatično pocrtava artikle, sabira zbir i prepračunava pdv (mogu misliti kako će biti oduševljen da traži pampers, mleko i kašice među salamom i rotkvicama!!!!!) i onda ću ja da ućarim eventualno 200-300 din!!!!!!-ne zaboravite da je za tu sumu potrebno da potrošite između 4000-6000 dinara na ove artikle na koje se vraća pdv što znači da ta cifra može biti i manja (ev. veća ako baš skupljate više računa, i nijedan ne izgubite......-pa onda zamislite još ljubaznijeg službenika koji je dobio tuce vaših računa za obračun?!) .......
Znači sveopšta ušteda:
10-tak izgubljenih sati i saldo od 0 dinara zarade do minus 2000 dinara u novčaniku ako plaćate bebi siterku!!!!!!
icon_eek
A ja naivno mislila kako će prodavci u stvari direktno da pojeftine sve artikle na koje se ne plaća pdv.........i sve lepo i jednostavno!!!!!! E......, gde ja živim??????.....icon_evil icon_evil icon_evil icon_evil icon_evil

: Sofie - 8. april 2012 14:34:51(UTC)
Zdravo svima


Prema onome sto sam cula, mi cemo kupovati sve to sto je potrebno za nasu decu, a imacemo pravo na povracaj PDV-a za odredjene artikle samo uz prilozen fiskalni racun. Ok, i to je korektno...

Medjutim, ovih dana cene pampers pelena u trgovinama su skocile za cca 20% - neverovatno! Kakvi smo to ljudi? Prodavci, trgovci - neka vas je sramota! Stvarno me je iznerviralo to sto su odmah posto je izmena zakona o PDV prihvacena od strane vlade i poslata u parlament na glasanje, trgovci vec korigovali cene, kako bi njihova cista dobit bila jos veca! Kakava alavost, kakva bahatost!!!

...

: nenče - 6. april 2012 12:11:25(UTC)
Besmisleno...

: sanja2407 - 31. mart 2012 19:01:02(UTC)
Ne znam da li su ostali roditelji primetili da je bebi oprema poskupela poslednjih mesec dana i to oko 15% (uporedjivala sam cene sa racuna u februaru i martu). Ja najcesce kupujem u Merkatoru u Beogradu, pa sam prvo mislila da je to samo kod njih slucaj, ali sam isto primetila i u DM- u i Aksi. Poskupele su pampers pelene, Hipp pahuljice, Hipp kasice, Podravkine kasice, a takodje sam primetila da je poskupela i krupnija oprema, konkretno auto sedista.
Bojim se samo da prodavci posto su ocekivali da ce morati da snize cene zbog povracaja pdv-a nisu zloupotrebili tu meru kako bi dodatno zaradili u toj razlici u ceni.

: administrator - 29. mart 2012 19:56:07(UTC)

Beograd - Vlada Srbije usvojila je izmenu Zakona o PDV-u koji podrazumeva povracaj PDV-a na opremu i hranu za bebe. Izemna amandmana upucena parlamentu na usvajanje.

Fond B92 je pokrenuo akciju u kojoj je skupljeno vise od 180.000 potpisa za promene Zakona o vracanju PDV-a i ogranicenju marzi na bebi opremu i hranu.

Peticiju je podrzao kompletan drzavni vrh, javne licnosti i opozicione stranke. Povracaj PDV-a se odnosi na mleko u prahu, krevece, hranu za bebe, kolica, stolice za hranjenje, stolice za kola i pelene.

Drzavni sekretar u Ministarstvu finansija Dusan Nikezic izjavio je da ce biti obezbedjen povracaj celokopnog PDV-a na navedene proizvode.

Ova mera Vlade Srbije usledila je nakon akcije koju su vodili Fond B92 zajedno sa udruzenjem "Roditelj", portalom bebac.com i servisom "Halo beba" i Mreza organizacija za decu Srbije. Akcija je podrazumevala skupljanje potpisa gradjana kao podrsku za hitnim oslobadjanje barem dela troskova na opremu i hranu za bebe.

Peticija je potpisivana u vise od 50 gradova u Srbiji, od 2. do 8. marta, a vise od 180.000 potpisa predato je predsednici Skupstine Srbije Slavici djukic Dejanovic i premijeru Mirku Cvetkovic, a i predsednik Srbije Boris Tadic je trazio od vlade da nadje resenje za ovaj problem.

Premijer Mirko Cvetkovic je u pismu dostavljenom direktoru Fonda B92 Veranu Maticu naveo da je vrlo zadovoljan sto je na sednici vlade usvojen amandman na izmene i dopune zakona o PDV-u.

"Usvajanjem ovog amandmana bice omogucen povracaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe svakom roditelju uz fiskalni racun. Smatram da ce na taj nacin pozitivne efekte ovih izmena imati iskljucivo roditelji s decom. Pozivam Vas da ulozimo zajednicke napore kako bi predlozeni amandman Narodna Skupstina usvojila i kako bi ove izmene zakona sto pre stupile na snagu", navodi u pismu premijer Cvetkovic.

Izvor: B92, TANJUG

Powered by YAF | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
Stranica je nastala za 0.037 sekundi.
Posetite novi web portal TRUDNOCA.COM Sve sto treba da znate o trudnoci i roditeljstvu na jednom mestu
Pitanja i Odgovori