|
koliko ja znam o tome se samo govorilo u vladi,tj izdato je kao predlog,ali taj zakon nije zvanicno priznat ,uvazen niti donesen tako da od toga nema nista. i za trece dete vazi pravilo ko za bilo koje drugo,tj gleda se cenzus koji je ujedno i granica koju prosek mesecne plate zaposlenih u porodici nesme preci,koji se deli na ukupan broj clanova domacinstva i koji ako predjes nemas prava,tj sve zavisi koliko njih u porodici radi i od visine primanja. ja recimo sa dve plate i sa dvoje dece dakle sa 4 clanova nemam prava na deciji,a kad rodim trece ako ostanu ovakva primanja a moguce je da hoce jer sumnjam da ce povecati plate i kod mene i kod mm bice nas 5 tako da cu nadam se imati jer sa ovim primanjima koja kad se podele brojem clanova u porodici ne prelazimo cenzus..e sad taj cenzus se iz meseca u mesec menja tako da ko zna dok se dete rodi i dok podnesem zahtev sta ce biti. evo ti vise informacija o tome o cemu sam i sama pricala na sajtu grada beograda. Dečji dodatak ostvaruje jedan od roditelja koji neposredno brine o detetu, koji je državljanin Srbije, ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije i ostvaruje pravo na zdravstvenu zaštitu preko Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, za prvo, drugo, treće i četvrto dete po redu rođenja u porodici, od dana podnetog zahteva. Cenzus za ostvarivanje prava na dečiji dodatak za mesec jun 2009. iznosi 5.891,70 dinara, a za samohrane roditelje, roditelje dece sa smetnjama u razvoju, hranitelje i staraoce cenzus iznosi 7.070,04 dinara. Pravo na dečiji dodatak ostvaruje se ako ukupan mesečni prihod po članu porodice ostvaren u tri meseca koji prethode mesecu u kome je podnet zahtev ne prelazi cenzus. Sekretarijat za socijalnu i dečiju zaštitu će svakog meseca, do 5. u mesecu, slati nove iznose cenzusa za ostvarivanje prava na dečiji dodatak za tekući mesec.
|