Citat:Mary - 4/2/2008 01:22 Citat:Selena2 - 3/2/2008 20:39 ja sam pre prve trudnoce imala jako obilne i jako bolne menstruacije.ponekada sam u toku bolova pricala,bolje da me ubijete nego da trpim ovo!bilo je bas strasno!kada sam se porodila sa sarom stavila sam spiralu(zove se mirena)koja deluje i kao spirala i kao pilule.skupa je(oko 350evra),ali je super.imala sam redovne menstruacije,po 5-6 dana,ali nikakve bolove niti su bile obilne.kada se porodim u maju,stavicu ponovo takvu spiralu! eh ovo mi se cini zanimljivo. samo selena sto cu da te kontaktiram kad se porodim, sad jos nemogu da mislim na spiralu. nemam kad?!  # Mirena®
 Intrauterini sistem

Sastav:
Mirena kao aktivni sastojak sadrži levonorgestrel (52mg) u polietilenskom ramu, koji se insertuje u uterus i otpušta oko 20mcg/24 sata levonorgestrela inicijalno.
 Indikacije:

- Kontracepcija
- Idiopatska menoragija (produžena i obilna menstrualna krvarenja)
- Zaštita od hiperplazije endometrijuma u toku supstitucione terapije estrogenima
 Mirena pruža mesečni komfor zahvaljujući tome što cikluse čini kraćim, manje obilnim i manje bolnim.
Za kompletnu informaciju, molimo Vas da pročitate uputstvo za pacijenta u pakovanju.
ovo sam nasla na internetu. i ovo isto: Proizvodi za tebe

Mirena®
 --> Mirena® je hormonski intrauterini sistem za kontracepciju. Sastoji se od jednostavnog malog plastičnog rama u obliku slova T sa nosačem koji sadrži hormon levonorgestrel. Po smeštanju u matericu levonorgestrel se otpušta u sićušnim dozama (0,02 mg/dan) neprekidno u trajanju do 5 godina.
Kontraceptivno delovanje se zasniva na lokalnom dejstvu progestagena: Sprečava narastanje tj proliferaciju endometrijuma (unutrašnjeg sloja materice), a time i da se jajna ćelija ugnezdi (implantira). Pored toga, sluz na grliću postaje gušća, što sprečava uspon sperme.
Mirena® je metod koji odgovara ženama kojima je potrebno delotvorno, niskodozno, dugoročno sredstvo za kontracepciju. Ovaj system naročito pogoduje ženama koje traže udoban, pouzdan i povratan oblik kontracepcije, posle rođenja deteta ili kada ne žele da rađaju više dece.
Zahvaljujući tome što endometrijum ne narasta, Mirena® čini da menstruacije postaju manje obilne, kraće i manje bolne. Zbog toga se Mirena® sve više priznaje kao terapija izbora kod nenormalno obilnih i dugotrajnih menstruacija (menoragija). Kod otprilike 20 % žena koje koriste proizvod Mirena® krvarenje potpuno izostane.
Kod žena koje se bliže menopauzi intrauterini sistem (IUS) predstavlja odlično rešenje za problem krvavljenja, koja se mnogo češće javljaju pred menopauzu i na početku menopauze.
Mirena® se lako uklanja ili zamenjuje novim sistemom u bilo kom trenutku u toku ciklusa. Redovan ciklus i plodnost se vraćaju čim se IUS ukloni.
|