|
Biljo još jednom čestitam, a Mia je preslatka :-* Mi smo danas dobili prvu peticu iz autodiktata Ali moram da vam se požalim i napišem šta nam se dogodilo sinoć, što me je potpuno razbesnelo i izvelo iz takta! Zove sinoć oko 21h telefonom mama Dorine drugarice iz razreda i počinje da viče i grdi moju Doru, koja dete ne zna šta je snašlo, ja samo čujem "nije tako bilo, nisam ja, ne znam i sl." Završi se na tom razgovor dok sam ja ušla u sobu da vidim šta se dešava (nije to dugo trajalo) i ja vidim dete koje drhti, tresu joj se ruke, pocrvenela... počinje da plače (malo kasnije je čak i povraćala i nikako nije mogla da se smiri). Ja u potpunom šoku, šta je bilo, koliko sam ja shvatila neka potpuno beznačajna dečija svađa! E sada ja vas pitam, jer mi je stalo do vašeg mišljenja, da li je to način za rešavanje problema? Da li roditelji treba i koliko da se mešaju u dečije svađe? Da li vi to radite? Dalje je bilo ovako: - mm i ja odlepili - ja pozvala mamu od drugarice koja je vikala na Doru, da sada meni kaže šta ima i da joj objasnim da o mom detetu može da priča samo sa mnom ili mm, a ona meni kaže nemoj ti to meni govoriti sačekaj da ti dam svog muža na telefon!!! - onda ja njenom mužu objasnim neke stvari (on je već prošle godine nešto Dori komentarisao njeno ponašanje!!!), naglasim i podvučem da deca razgovaraju međusobno, a odrasli ako imaju primedbe razgovaraju samo sa odraslim i sebi ravnim (ili ne) osobama i još da se Dori bez mene više ne obraćaju! Žao mi je što sam vas udavila ovako ružnim stvarima, ali volela bih da čujem i vaše mišljenje!!! I evo za sve
|