|
O Betaniji nemam bas puno lepih reci :( odakle poceti? Jako mi smeta to sto nije omoguceno prisustvo supruga porodjaju ili bar kasnije posete na odeljenju. Meni je to jako znacilo odnosno falilo sto u tako visoko emotivnom i osetljivom trenutku nisam mogla da imam nekog bliskog uz sebe. Dalje, kreveti u poluintenzivnoj nezi su grozni...meki, sve se ugiba...za zene porodjene carskim rezom koje i ovako tesko ustaju zbog rane, ovakav krevet je prava katastrofa...ne mozes ustati, pokusavas da se na nesto oslonis, a ono sve propada... Pa onda-posetljina...lezala sam tamo 4 dana, ni jednom nije bila zamenjena. Niske wc solje bez daske su isto noca mora kad imate ranu od CR. Hranu da i ne komentarisem :(
E, sad da predjem na doktore. Prvo dr Bujas...noc uoci porodjaja,a na dan termina sam prokrvarila i otisla hitno u Betaniju...ona je bila dezurna i kad me je pregledala bila je malo je reci neprijatna i arogantna...ljutito me je pitala zasto sam ja opste dosla kad je to samo malo krvarenja...i drugo pitanje uz iscudjavanje ,,pa gde ste vi videli porodjaj bez eritrocita?'' Skoro me optuzila kako sam dosla bez razloga...6 sati nakon toga zbog tog istog krvarenja ja sam imala hitan CR zbog ablacije (odrublivanja) posteljice... Posle porodjaja...24 sata niko od dr nije dosao da nam kaze kako je proslo, sta su nam radili...ipak smo bili u totalnoj anesteziji i nismo bili svesni...a nikakvo objasnjenje sta je za to vreme bilo, kako je prosla operacija...I dalje u viziti, sve vrlo sturo i za nas i za bebe...kao da se ne radi o nama, kao da oni razmatraju medju sobom neki primer iz knjige...ne kazu nam skoro nista, nema vremena za pitanja... E sad pohvale: sestre iz akuserskog soka su zaista divne, angazovane, predane poslu..pedijatriske isto...na poluintenzivnoj nezi su uglavnom ok. I velika pohvala za dr Djordjevica koji je jedini bio prijatan, strucan i pravi primer za odnos doktora prema pacijentu
|