|
sta se desava sve kada beba prvi put zakaci virus, a bas u ovom periodu je epidemija i vladaju. Matija je dobio virus prosle nedelje pracen T 39, nos potpuno zapusen sekrecija zeleno-zuta zamucena. Od analiza smo uradili bris iz nosa, urin, urinokulturu i kada su svi rezultati bili uredu konstatovan je virus. Temperaturu smo skidali eferalgan cepicima, po receptu ide na 4-6h ali ja sam mu stavljala kada T skoci iznad 38,5, dr. nam je dala sirup radi smirivanja sekrecije iz nosa defrinol 3x5ml. Agonija sa T je trajala 3 dana bez prestanka i nocu. Dr je rekla da se ocekuje 4 dana. Kada je T spala 3 dan - uvece Matiji su se osula ledja, sutradan i stomak ramena , vrat, lice , glava... ono sto bi vecina pedijatara rekla jeste da je to rakcija na lek i tom konstatacijom iskljucila sve lekove iz te grupe. Ono sto nam je dr rekla jeste da je to ocekivana rakcija na vrus, i da prolazi za 3-4 dana.Ove ospice se jave jednom ili dva puta do 2. g kada dete prvi put dobije virus. Nista nije opasno mada tako isgleda.
Sledece sta nam se desilo jeste da mu se iza uha na samoj glavi- lobanji pojavila zlezda velicine zrna graska. I to je isto reakcija na virus i potpuno ocekivana. takodje je potpuno bezpasno. Otvaranjem ove teme imam za cilj da prenesem nase iskustvo i da kazem mamama da ne panice ako im se sa bebama ovako nesto dogodi, ali i svakako odu do lekara
|