|
Jaoj,imenjakinja moja garava kako ona uziva!!!! I ja bih volela da me neko tako okupa....hm...imam vremena jedino za brzo ! Necu je babica kupala u pocetku dok se mama nije okurazila da to pocne raditi sama uz veliku pomoc tate !!!!!!!!!!!!!Ali,Neci se babicino kupanje nije dopadalo,stalno je plakao,zato sam se i ja pribojavala.Ona ga je celog prvo potapala u vodu i nezno ga polivala vodom,ali to njemu nije odgovaralo. Dok nam jednom za vreme kupanja nije upala zena koja je dolazila da sa Necom radi vezbice za tortikolis. Sacekala je da babica zavrsi i ode i kaze "Sutra nemojte da zovete babicu za kupanje nego mene.Dete se tako ne kupa,zato vam i place!" Sutradan stize nama tetka Jaca i prvo skine Necu u pelenice i da se igramo,kaze da beba treba da nauci da ce da ide vreme kupanju i da se malo oslobodi i razigra (taj ritual primenjujem i danas). Zatim,kada krece kupanje ona ga drzi preko svoje ruke i prvo ga umije,pa ga onda polako pokvasi po ledjima i tek ga onda spusti u vodu. Neca ni glasa nije pustio,cak se primetilo da je uzivao. Da vas ne zbunim pupak mu je tada vec otpao. I tako smo zahvaljujuci licnom terapeutu poceli samostalno da kupamo naseg bebirona i da uzivamo svo troje. U pocetku smo ga kupali u sobi dok nije poceo da nam natapa laminat. E onda je presao u kupatilo i tu pravi cudesa,ali mu je omiljena zanimacija da okupa mamu ili tatu. Do sada smo preskocili samo jedno kupanje,svako vece moramo da operemo smrdusice!!! I onda lepse !!! Jedino sto smo primetili da Neca mnogo voli topliju vodu,da bude oko 40 stepeni. Na mamu!!!!
|