|
Evo i ja da vam kažem svoje mišljenje na osnovu ličnog iskustva..... Ako dobro "zaribate" znači kašljete, imate bronhitis i da ne nabrajam sve mogiće "itise" tj.upale, šjam isl onda je inhalacija stvar koja može jako da pomogne-ubrzava prodor leka ili lek.supstance (nekog et.ulja, para čaja koje deluju dezinficijentno isl). Ali ako je bolest tek u povoju, nije se spustila na pluća, nalazi se još uvek samo na nivou nosa ili grla (prehlada bez kašlja ili sa suvim slabim kašljem, gušobolja, anigina sa ili bez temperature i curenjem nosa, upale nosne sluzokože, grip bez komplikacija na plućima isl) nikako se ne inhalirajte!!!! Upravo iz gore navedenog razloga da inhalacija pomaže prodor leka ali i virusa i bakterija koje još nisu zahvatile donje disajne puteve! Može se desiti što je prirodna progresija bolesti usled slabog imuniteta (a zato ste se i razboleli) da i zaradite bronhitis, upalu pluća isl kao komplikaciju neke od navedenih bolesti i tada će vam inhalacija pomoći ali se može desiti i da uspete da prezdravite i bez kašljanja (što nije retko) i tada bi vam inhalacija štetila! Zato se oko toga lome koplja-u stvari treba znati šta kad treba da se radi! Ovo je o moje lično iskustvo-kad sam običnu prehladu inhalirala zaradila sam kašalj (i to ne jednom...., pa sam se opametila) a kad sam pre 19 godina poslednji put imala upalu pluća inhalacija mi je bila spas i ozdravila sam za samo 10-tak dana! :-*
|