|
Evo mene sa iskustvom za kasalj guscija mast. Guscija mast ili loj se topi i istpoljenu masu staviti u nekoj kutijici, teglici i na hladnije mesto da se stegne. Koriscenje kod opstruktivnog kaslja; namazati na pluca tanak sloj i gazom pokriti taj deo a zatim normalno dete obuci, posle nekog vremena desava se da dete pocinje sve jace i jace da kaslje dok ne izbaci sav taj sljam (ja sam se prvi put prepala od silnog kasljanja), mojoj deci je jako puno puta pomogla da nazovem ova cudotvorna kremica. Takodje za smirivanje kaslja toplo preporucujem med sa zalfijom i med sa kantarionom, e sada ja to tako kupujem nista ja ne brckam vec sve izbrckano i to je super, super stvar, kazu da je odlican med sa zalfijom i ko ima problema sa stitnom zlezdom. Karamel mleko ili kako ga ja zovem pregorelo mleko je fantasticno e tu vec imamo problem kako naterati decu da to popiju??? Jedva ponekada na silu ali je isto superrr stvar Kantarionovo ulje dobro za tvrdu stolicu , posekotine, rane... E Jelena fantasticna je tema nego ovo vreme meni mozak vec spava sutra produzavam moj spisak ja sam ti ko neka baba uh sto volim tu prirodnu medicinu pa detinjstvo sam provela t.j svaki skolski raspust na planinu pa naucila i ja nesto hehe osim da muzem kravu i sirim sir
|