maxmara - 8/12/2006 01:15 Iako sam nova ovde,ako smaram slobodno javite,primetila sam,ispravite me ako gresim,da o seksu u trudnoci i posle nema nijedne teme,ili ste jako dobro informisane od svojih doktora ili citate neke dobre knjigice. Ali za neke koje nemaju zadovoljavajuce objasnjenje hajde da pokrenemo pricu o tome,koja je vrlo bitna bar meni bila u tom periodu,a i mom suprugu naravno...jer samo kad si dobro informisan moze ti biti lepo i naravno sigurno... Drage moje trudnice necu ulaziti u dublju pricu o tome sada,jer je tema jako opsirna,i vremenom ce se verujem ovde razmenjivati iskustva i otvarati razna pitanja u kojima cemo iskreno nadam se sve koje imamo nesto da kazemo ucestvovati. Ja ako se neko cudi imam potrebu da pisem ovde,jer mi se sajt jako dopada(kamo srece da sam za njega ranije znala,jer ovde mozete dobiti bolji savet nego od bilo kog doktora,iskustvo je cudo,naravno sve ovo pricam ako je trudnoca bez ikakvih komplikacija)kao i zbog normalnih osoba koje ucestvuju u diskusijama ovde,odusevile ste me,nadam se da ce nas biti sve vise. Imam bebu od pet meseci,prosla sve do sada Bogu hvala jako uspesno i srecno i nadam se da imam prava nesto i da napisem,pa ko zeli nek procita i poslusa ako mu se ucini ok. Ono sto me je navelo da zapocnem ovu temu opstim nazivom,je u stvari jedan mali nebitni a tako bitni deo seksualnog cina,a dodajte dalje sta ko zeli o ovoj temi. Pricu su mi potvrdili nemacki lekari u porodilistu od tacke do tacke. Semena tecnost(Sperma): Drage trudnice posto sam mislila da,kao i vecina trudnica sa kojima sam pricala kojima se ovo desilo,kad zatrudnim 'semena tecnost' vise nije tako bitna,odnosno nije bitno gde ce 'zavrsiti' jer zaboga vec sam trudna,grdno sam se prevarila. Naime u prvom trimestru koji je jako bitan za ocuvanje ploda i cvrsto vezivanje za zid materice,imala sam normalne odnose sa svojim suprugom,nema stomaka,plus nisam imala drasticnih simptoma kao npr. mucnine itd...lepo sam podnosila sve i naravno bili smo neopisivo srecni ljubav je pucala na sve strane hehehe pa smo se ponasali kao da je sve isto tako da je cesto semena tecnost na kraju ostajala u meni... Pocetkom treceg meseca desilo se da sam dobijala na momente jake grceve u donjem delu stomaka,kao da me nesto presece,da sam uvek jauknula i savila se do zemlje ali odma je prolazilo.Mislila sam da je mozda u pitanju upala besike jer sam imala problema s tim,ali kad se jednog dana posle mokrenja javila sukrvica i kada sam videla da dolazi iz vagine dozivela sam shok.Naravno sledeca slika ja na onoj odvratnoj stolici za pregled,sve je ok sa plodom,doktorka namrstena,prepisuje injekcije progesterona a potom tablete...Pa doktorka sta kako zasto??? Moze se desiti da izgubis plod,moramo to preduhitriti i pomoci mu da se odrzi...Ah doktori..posebna prica.. Naravno nije mi vise bilo nidocega,dalje znate sve sta i kako,osecanja i ponasanje,suze itd... Sve je bilo ok,injekcije su me bolele i tresla sam se od njih,bile su bespotrebne.Kasnije sam mnogo istrazivala o tome,jer sam zelela da znam sta mi se desilo zdrava sam i lepo sam vodila trudnocu kao i pripremala se zanju,htela sam da znam gde sam pogresila i nasla odgovor: Vodite ljubav bez problema ali 'semena tecnost dalje od grlica materice tokom cele trudnoce,ustvari skoro cele...reci cu na kraju zasto' jedan hormon koji sadrzi sperma izaziva odvajanje ploda od zida materice,zato cesto dolazi do spontanog,krvarenja itd... Jedino kada sperma treba da zavrsi u vagini je verovali ili ne poslednja nedelja trudnoce pa nadalje sve do porodjaja,jer pomaze kod izazivanja pripodnih kontrakcija.To su me opet posavetovali kada mi je puko vodenjak a nisam imala kontrakcije,pa sam zavrsila na famoznoj horor indukciji. KOME JE MUKA DA CITA: ZAKLJUCAK:sperma u toku trudnoce dalje od grlica materice a u poslednjoj nedelji pa nadalje slobodno ako mozete svaki dan hehe,bice bolje za vas,laksi su prirodni bolovi neko vestacki izazivani,ja sam se mucila 14h ali zato sledeci put znam sta cu,moje dve drugarice su me poslusale i nije bilo progesterona,indukcije i ostalih ''gluposti'' a dobile su kontrakcije na vreme i brzo se porodile obe prvorotke kao i ja. P.S.Ja se izvinjavam ako sam vas ugnjavila ali morala sam ovaj podatak da kazem,da ovo podelim sa vama,jer se mnogi prevare i jer sam prosla kroz to. Pozdrav